FOAIA TRANSILVANA – O NOUA UNIUNE DE IMPACAREA BANCILOR SI CLIENTI LOR

INSCRIETE IN UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI

Astăzi, 7 decembrie a fost anunţată înfiinţarea Uniunii Mediatorilor Bancari, prima asociaţie profesională a mediatorilor, specializată în rezolvarea litigiilor apărute în domeniul bancar, leasing, asigurări şi clienţii acestora.

Uniunea, care îşi propune să deschidă filiale în toate judeţele ţării, doreşte să realizeze un dialog permanent cu Asociaţia Română a Băncilor, Banca Naţională a României, Institutul Bancar Român, Ministerul Justiţiei, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor etc.

Potrivit comunicatului de presă al uniunii, „medierea este cea mai convenabilă cale de soluţionare a conflictelor între bănci şi clienţii lor, iar prin formele de exercitare a profesiei exercitate de membrii săi va contribui, ca şi în alte state, în mod real la stingerea conflictelor apărute între bănci, societăţile de leasing, societăţile de asigurare-reasigurare şi clienţii acestora”.

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a înregistrat numai în luna octombrie a.c. 333 de plîngeri şi a aplicat amenzi de peste 100.000 de lei.

În judeţul Cluj, băncile se aflau pe unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte plîngerile clienţilor, după cum au precizat surse din CJPC la mijlocul

Sursa:http://www.ftr.ro/o-noua-uniune-pentru-impacarea-bancilor-si-clientilor-lor-33721.php

Lasă un comentariu